zwembaden
spa
sauna

 

Zwembaden ! WEBSHOP ONLINE !

Stel hier je vraag
KLIK HIER!Globaal gezien zijn er 4 soorten zwembaden:

 

1.  Opzetbad of Pomaz Pool

Een opzetbad is een zwembad wat is opgebouwd uit een staalwand, leverbaar in diverse maten, rond of ovaal. U kunt ervoor kiezen om het bad in te graven of op de grond te plaatsen. Het voordeel van een bovengronds bad is dat de kans dat kleintjes minder makkelijk per ongeluk in het water terecht komen. Toch gaat de voorkeur vaak uit naar het ingraven vanwege de 'look'.

 

 

Hoe werkt het?Opzetbad

De stalen wand zit opgerold in een klein pakket, zo klein dat het met gemak op een steekwagen past. Wordt het pakket uitgerold, dan ontstaat een ronde wand. Vindt u een ovaal bad mooier? Dan drukt u de ronde staalwand gewoon aan twee zijden in. Dit door twee steunwanden te plaatsen. Deze houden het bad in vorm. Bij een ovaal opzetbad wordt meestal gekozen voor ingraven omdat je anders tegen de steunwanden aan kijkt. U kunt een opzetbad zelf aanleggen, maar laat u wel goed informeren!

Het water in een opzetbad kan worden verwarmd. Hiervoor geldt echter een maximum temperatuur van

27°C. Tegen hogere temperaturen is de folie niet bestand.

 

Kenmerken:

- Een opzetbad is snel te realiseren, met inhangtrap maar ook met inlooptrap.

- Alleen geschikt voor buiten.

- Watertemperatuur maximaal 27°C.

- Uitsluitend rand met skimmer is mogelijk (geen overloopgoot).

- Formaat:  Rond maximaal 8 meter doorsnede, Ovaal maximaal 9,50 meter lang en 4,20 meter breed.

- Diepte: 1,20 of 1,50 meter.

- Kleur: blauw of antraciet.

- Levensduur: na 8 a 10 jaar moet de folie worden vervangen.

 

 

2.  Bouwkundige foliebadenzwembadrvs

Het aanleggen van een bouwkundig foliebad gaat als volgt. Om te beginnen worden de contouren van het zwembad uitgegraven. Op de bodem wordt vervolgens een betonvloer gestort, al dan niet ondersteund door heipalen. Bodemonderzoek zal uitwijzen of heien noodzakelijk zal zijn. Ook de grond waterstand is van belang; staat het grondwater te hoog, dan is bronbemaling nodig.

Als de betonvloer is gestort, dan kunnen de wanden worden gebouwd. Dat kan door te metselen of door gebruik van Aqua Easy Isotone bouwstenen, waardoor stukadoren overbodig wordt. Op de bodem en langs de wanden komt een scheidingsvlies, ofwel scheidingstapijt. Dit is een laag van een soort vilt, zie zorgt voor een zachte ondergrond. Vervolgens wordt de folie zelf aangebracht door de banen aan elkaar te 'lassen'.

 

Het voordeel van een bouwkundig foliebad is dat het geen beperkingen kent in de vorm, diepte en afmetingen. Daarnaast is de keuze in folie erg groot. Op dit moment is de trend zilver, wat op een RVS bad lijkt en zwart, dit geeft de uitstraling van een zwemvijver.

De folie die wordt toegepast is bestand tegen watertemperaturen tot 32°C. U moet er wel rekening mee houden dat folie verkleurt. En hoe hoger de temperatuur van het water, hoe sneller de folie zal verkleuren. Een lichte tint folie is hierdoor aan te raden bij hogere temperaturen. Wij kiezen voor de beste kwaliteit en daardoor voor de folies van Alkor. Deze zijn voorzien van een extra beschermende acryllaag en gaan zeker tien a vijftien jaar mee. De trap bedekken we met antislipfolie.

 

Kenmerken:

- Geschikt voor binnen en buiten.

- Watertemperatuur gemiddeld tot maximaal 32°C.

- Rand of overloopgoot zijn allebei mogelijk.

- De mogelijkheden wat betreft vorm, formaat en diepte zijn onbeperkt.

- Er is een groot aanbod aan folieprints en -kleuren.

- De levensduur is 10 a 15 jaar.

 

 

3.  Polyester baden

zwembad 2

Polyester baden zijn er in twee soorten, namelijk het monoblok en de losse elementen. Het monoblok is een bad uit

 

een stuk. Wij hebben een groot aantal monoblok modellen in het assortiment. Deze zijn strak, glad en zonder lasnaden. Monoblok baden hebben als voordeel dat ze relatief snel kunnen worden geplaatst. Wij treffen de bouwkundige voorzieningen, zoals het storten van de betonvloer en het ondermetselen van de trap. Een vrachtwagen bezorgt het zwembad kant-en-klaar aan huis. De maximale afmetingen van een monoblok zijn 4 bij 10,50 meter.

 

Voor wie zich niet wil laten beperken door de afmetingen van een monoblok, maar wel wil profiteren van de voordelen van polyester, kiest voor de elementenbaden. Dit bad bestaat uit losse elementen die ter plekke aan elkaar worden gelast. Wij treffen opnieuw alle voorbereidingen en de lasspecialis last het zwembad aan elkaar. Het nadeel van lassen is dat er lasnaden ontstaan, daarbij is een elementenbad duurder dan een monoblok bad. Het voordeel van een elementenbad is dat alle afmetingen en modellen mogelijk zijn.

Beide soorten polyester baden vragen relatief weinig onderhoud.

 

Kenmerken:

 

- Geschikt voor binnen en buiten.

- Watertemperatuur tot maximaal 28°C met uitschieters naar 30°C.

- Rand en overloopgoot zijn allebei mogelijk.

- De vorm van een monoblok is kant en klaar, de vorm van elementen is een vrije keuze.

- Het formaat van een monoblok is maximaal 4 bij 10,50 meter. Die van elementen is onbeperkt.

- De diepte van een monoblok is maximaal 1,50 meter. Die van een elementenbad is maximaal 2,00 meter.

- De kleur is wit of hemelsblauw.

- de levensduur is 15 a 30 jaar.

 

 

 

4.  Bouwkundige tegelbaden

 

Bij een bouwkundig tegelbad geldt: The sky is the limit. Er zijn maar twee beperkingen: uw fantasie en uw budget.

Van oorsprong werden bouwkundige tegelbaden vooral binnen aangelegd, maar dankzij de technische ontwikkelingen komen ze steeds vaker buiten voor. Vroeger konder tegeltjes nogal eens kapot vriezen, maar tegenwoordig kunnen de tegels en lijm veel beter

 

tegen temperatuurschommelingen. Ook een steeds grotere groep mensen wil een eigen finishing touch aanbrengen: een patroon tegels of tekst of logo op de bodem van het bad. Bij een tegelbad kan het allemaal. De onbeperkte mogelijkheden en het feit dat een bouwkundig tegelbad generaties lang meegaat, zorgt ervoor dat de keus voor veel mensen snel is gemaakt.

 

Het aanleggen van een bouwkundig tegelbad is te vergelijken met de realisatie van een bouwkundig foliebad. Allereerst worden de contouren van het zwembad uitgegraven. Bodemonderzoek wordt verricht, om te bepalen of heien noodzakelijk is en om de grondwaterstand te bepalen. Bij bouwkundige tegelbaden vormt de vloer en de wanden het geheel. Ze worden ter plekke gestort en daarbij krijgt de overgang tussen bodem en wanden extra aandacht. De gestorte kuip moet immer 100% waterdicht zijn, anders zou het water weg kunnen sijpelen. Wanneer de gestorte kuip droog is, wordt die door middel van zandstralen heel glad gemaakt. En vervolgens wordt het bad betegeld.

 

 

Het voordeel van een bouwkundig tegelbad is dus dat alles mogelijk is. Daarnaast is het ook mogelijk om de tegels te vervangen, waardoor het zwembad op leeftijd weer helemaal up-to-date is.

 

Kenmerken:

- Geschikt voor binnen en buiten.

- Watertemperatuur tot maximaal 40°C.

- Rand of overloopgoot zijn allebei mogelijk.

- De mogelijkheden wat betreft vorm, formaat, diepte én kleur zijn onbeperkt!

- Ook de levensduur is onbeperkt! 

 

 

U heeft alle informatie op een rijtje gelezen, maar u heeft waarschijnlijk nog tal van vragen. Blijf er niet mee zitten en ons u helpen!

Wilt u ontspannen baantjes kunnen trekken op elk uur van de dag? Kom eens met ons praten!

Wij, als leverancier van ontspanning, helpen u graag om deze droom te verwezenlijken. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij u alles vertellen over zwembaden voor binnen en buiten! Neem snel contact op en laat ons u helpen bij het maken van de juiste keuze. 

 

 

- Meer informatie of een offerte aanvragen?

Laat het ons weten via het contactformulier!

 - Meer over Zwembadonderdelen en -accessoires?

Check nu de webshop!

 - Op zoek naar de probleemoplosser bij vies water?

KLIK HIER!

 

Producten
Voorwaarden levering bedrijven | Voorwaarden levering particulier | Website door Oddmonkey